Tiny House in Rotterdam?

Tiny Houses zijn compacte, efficiënte woningen die de essentie van minimalistisch wonen omarmen. Deze kleine woningen zijn ontworpen om minder dan 50 vierkante meter vloeroppervlak te beslaan en bieden een innovatieve oplossing voor stedelijke woonuitdagingen. In Rotterdam, waar ruimte beperkt is en de huizenprijzen hoog zijn, bieden Tiny Houses een aantrekkelijk alternatief voor traditionele woningen.

Optimaal woongenot in een Tiny House in Rotterdam

Landingspagina

Duurzaam

Wij bouwen zo ecologisch mogelijk.

100% klanttevredenheid

Uw tevredenheid staat bij ons voorop.

Begeleiding bij vergunningaanvraag

Geheel ontzorgd van A tot Z.

Model Feline

Vanaf €27.995,-

Model Franco

Vanaf €29.995,-

Model Care

Vanaf €39.995,-

Model Life

Vanaf €61.000,-
Wiesberg Tiny Houses in Rotterdam

Tiny Houses in Rotterdam: Duurzaam Wonen in een Stedelijke Omgeving

Recreatiewoningen

Optimaal woongenot in een vakantiewoning

Produceren en leveren van duurzame en betaalbare vakantiewoningen.

Mantelzorgwoningen

Wij beschikken over een ruim aanbod zorgwoningen

Met een mantelzorgwoning heeft u uw geliefden altijd dichtbij.
Tiny House

Duurzamer, goedkoper en milieuvriendelijker leven

Onze Tiny Houses worden gebouwd van duurzame materialen.

Kantoorunits

In alle rust werken vanuit uw eigen tuin

Een goed geïsoleerd tuinkantoor.
Op maat

Tiny House Rotterdam: Een Nieuwe Trend

De populariteit van Tiny Houses in Rotterdam groeit snel. De stad, bekend om zijn historische architectuur en dichtbevolkte wijken, biedt een unieke context voor de integratie van Tiny Houses. Deze kleine woningen zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook kostenbesparend en bieden een verhoogde mobiliteit en flexibiliteit. Of je nu een student, een jong professional, of een gepensioneerde bent, een Tiny House kan een aantrekkelijke woonoptie zijn.

Huuropbrengsten/Grond

Zet uw grond om in een bron van inkomsten met Wiesberg

Heeft u een stuk grond, maar mist u het kapitaal om een aantal Tiny Houses te plaatsen of een tiny park te realiseren? Wilt u toch huuropbrengsten genereren en dit project werkelijkheid maken? Neem dan contact op met Wiesberg om te ontdekken of uw grond geschikt is voor de verhuur van Tiny Houses of voor de ontwikkeling van een tiny park.

Hoe een Tiny House Kopen in Rotterdam?

Het kopen van een Tiny House in Rotterdam kan een spannende maar complexe onderneming zijn. Hier zijn enkele stappen om je op weg te helpen:

 1. Onderzoek en Planning: Begin met grondig onderzoek naar de verschillende beschikbare modellen en leveranciers zoals Wiesberg. Overweeg je budget, locatievoorkeuren en de specifieke behoeften die je hebt voor je Tiny House.

 2. Vergunningen en Regels: Informeer je over de lokale bouwvoorschriften en vergunningseisen in Rotterdam. Het verkrijgen van de juiste vergunningen kan tijdrovend zijn, maar is essentieel om juridische problemen te vermijden.

 3. Financiering: Overweeg verschillende financieringsopties. Sommige banken bieden specifieke leningen aan voor Tiny Houses, en er zijn ook andere creatieve financieringsoplossingen beschikbaar.

 4. Bouw en Installatie: Werk samen met een betrouwbare bouwer zoals Wiesberg om je Tiny House te laten bouwen. Zorg ervoor dat alle aspecten van het ontwerp en de constructie voldoen aan je wensen en de lokale voorschriften.

 5. Transport en Plaatsing: Regelen het transport en de plaatsing van je Tiny House. Dit kan extra kosten met zich meebrengen, dus zorg ervoor dat je deze in je budget opneemt.

Voorbeelden van Tiny House Gemeenschappen in Rotterdam

 • Bouwprojecten: Rotterdam heeft al diverse gerealiseerde Tiny House Gemeenschappen, met elk hun eigen karakter:
  • Woonpioniers Feyenoord: Een woonproject met 24 Tiny Houses op het voormalige Feyenoord-terrein, gericht op circulariteit en innovatief design.
  • De Tiny Kantine: Een kleinschalige woongemeenschap met Tiny Houses in een voormalige kantine, met focus op community en sociale cohesie.
  • Rotterdamse Daktuinen: Diverse projecten met Tiny Houses op Rotterdamse daken, gericht op duurzaamheid, vergroening van de stad en een unieke woonervaring.
 • Online communities: Naast diverse Facebookgroepen, is er ook de website met informatie over Tiny Houses in Rotterdam.
 • Duurzame beweging: Rotterdam stimuleert Tiny Houses als onderdeel van een breder beleid voor duurzaam, circulair en innovatief wonen.
 • Lokale bedrijven: In Rotterdam is er een breed scala aan bedrijven die zich bezighouden met Tiny Houses, van ontwerpers en bouwers tot verhuurders en wooncoaches.
Kosten Tiny House Rotterdam

Tiny House Rotterdam Kosten

De kosten van een Tiny House in Rotterdam kunnen sterk variëren, afhankelijk van factoren zoals grootte, ontwerp, materiaalkeuze en afwerkingsniveau. Gemiddeld kost een Tiny House tussen de €25.000 en €70.000. Bij Wiesberg, een gerenommeerde aanbieder van Tiny Houses, beginnen de prijzen voor een basismodel rond de €27.995. Naast de aanschafprijs moet je rekening houden met extra kosten zoals transport, fundering, vergunningen en aansluitingen voor nutsvoorzieningen. Deze bijkomende kosten kunnen variëren van enkele duizenden tot tienduizenden euro’s, afhankelijk van de specifieke situatie en locatie.

Wilt u een Tiny House plaatsen in Rotterdam?

Tiny houses bieden een innovatieve oplossing voor de woonuitdagingen in Rotterdam. Met hun focus op duurzaamheid, kostenbesparing en minimalisme, bieden ze een aantrekkelijk alternatief voor traditionele woningen. Of je nu op zoek bent naar een permanente woning of een flexibele woonoplossing, een Tiny House kan de perfecte keuze zijn. Voor meer informatie en om je eigen Tiny House te bekijken, bezoek Wiesberg Tinyhouses.

Financier eenvoudig en snel een tiny house bij Wiesberg.nl Nu al vanaf €499 per maand